Linda Winkel

Categorie

Handbalans

Geplaatst op

30 maart, 2022

Volg mij op

handbalans

Waarom je tijdens een Crossfit WOD geen handstand leert

C

rossFit is een vorm van fitness waarbij gymnastiek, gewichtheffen en atletiek worden gecombineerd. De handstand is een van de gymnastsiekoefeningen die regelmatig, in verschillende variaties, gedaan wordt. Denk aan de handstand push up, handstand walk en wall walks. Wil je deze skills goed kunnen uitvoeren, dan moet je ze veel en consistent oefenen.

Gericht (specifiek) en consistent oefenen is wel een dingetje bij Crossfit. De kern van een Crossfittraining is een WOD. WOD staat voor Workout Of the Day. Elke WOD is anders, dus elke training is anders. De filosofie van Crossfit is dat je fit wordt door het doen van verschillende oefeningen, combinaties en op verschillende intensiteiten te trainen. En alles wordt gemeten: hoe lang je over een bepaalde workout doet of hoeveel herhalingen je hebt gehaald.

Split leg handstand Crossfit

Heb je als Crossfitter het doel om beter te worden in handstand skills, dan is het halen van zoveel mogelijk herhalingen in je AMRAP (as many repetitions as possible) niet de slimste methode. Beter kan je je richten op de kwaliteit van de oefeningen. Probeer eens elke beweging zo mooi mogelijk uit te voeren en te vertragen. Concentreer je op de details van een beweging en probeer de oefening met zoveel mogelijk controle uit te voeren.

Tips om als Crossfitter de handstand te oefenen

Gebruik een timer op een andere manier en ga voor ‘as many beautiful repetitions as possible’. Zet de timer bijvoorbeeld op tien minuten en focus je op één ding. Als de timer gaat, stop je. Probeer in deze tien minuten de beweging met 100% aandacht uit te voeren. Langzaam en mindful. Neem tussendoor zoveel mogelijk rust nodig is. Het gaat om oefenen, leren en beter worden.

Als je klaar bent reflecteer je kort. Wat heb ik geleerd? Wat ging goed en waar wil ik mij de volgende keer op richten? Zo weet je wat het focuspunt is voor je volgende training.

Lijkt dit je wat, maar weet je niet zo goed hoe je hier – letterlijk en figuurlijk – handen en voeten aan moet geven, dan ben ik er voor je. Meld je aan voor een online proefles.