Linda Winkel

Categorie

Handbalans

Geplaatst op

14 augustus, 2022

Volg mij op

handbalans

De handstand leren als je volwassen bent

B

en je de leeftijd van 25 gepasseerd en zou je graag de handstand willen leren, maar denk je dat het niet lukt omdat je het als kind ook niet kon? Weet dan dat iedereen de handstand kan leren. Zelfs als je de 50 bent gepasseerd.

Wel is het voor volwassenen uitdagender om de handstand te leren dan voor kinderen, omdat:

  • We niet meer zo flexibel en lenig zijn als vroeger
  • We bang zijn. We zijn bang om te vallen, door onze armen te zakken of zijn bang om ondersteboven te staan
  • We een druk leven hebben met veel verplichtingen, zoals ons werk. Hierdoor kunnen we niet zo veel oefenen als we zouden willen

RadslagbewegingMijn advies, richt je niet alleen op het eindresultaat, de handstand. Kies ervoor om je te richten op dingen in het proces die jij kunt controleren, zoals je commitment, je mindset, je reflectievermogen, hoe lang en hoe zwaar je oefent. Zo ben jij in charge en niet iets of iemand anders en voorkom je teleurstellingen.

En heb er vooral veel plezier in. Het is bewezen dat we sneller nieuwe dingen leren als we het leuk vinden.

Ondanks dat het wel één of twee jaar kan duren voordat je los (zonder muur) op je handen kunt staan, zal je toch snel resultaat zien.

Handstand tegen de muurZo zal je in korte tijd sterker en leniger worden en beter voelen hoe je lijf beweegt. Je lichaamscontrole en lichaamsbewustzijn nemen toe.

Oefen je een aantal maanden de handstand, dan zal je merken dat ook je coördinatie en balans exponentieel zijn toegenomen.

En angsten, zoals de angst om te vallen, door je armen te zakken of ondersteboven te staan, worden steeds minder. Dit komt door bepaalde oefeningen te blijven herhalen, zoals de handstand tegen de muur en de radslagbeweging.

Dit is een kleine greep uit de vele voordelen van het leren van de handstand. Ook al ben je volwassen.

Wil je ook de andere positieve punten ervaren en voelen? Meld je dan aan voor een online proefles.