Linda Winkel

Categorie

Handbalans

Geplaatst op

2 oktober, 2020

Volg mij op

handbalans

Waarom alle moeders vaker ondersteboven moeten staan

W

oensdag 16 september. De dag begon goed. Ik voerde een acquisitiegesprek en had een fotoshoot voor mijn website. Superleuk. Het gaf me de energie om de volgende activiteiten op mijn lijst af te handelen.


En toen: een belletje van het kinderdagverblijf. Mijn dochter Senne had koorts. Of ik haar kwam ophalen en of ik mijn andere dochter Fien ook gelijk meenam. Corona-protocol. Mijn man was ook aan het werk.

Eén ding was zeker, mijn planning voor die dag lag ondersteboven. Dan zelf ook maar ondersteboven gaan staan: de handstand, mijn favoriete remedie. Dan klopt het weer.

Nu denk je waarschijnlijk: ik kan de handstand niet. En kan dat ook niet leren. Het eerste geloof ik direct. Het tweede durf ik te betwijfelen.

Waarom?

Omdat ik de handstand eerst ook niet kon en toch heb geleerd. Zelf, online. Gewoon omdat ik het leuk vond. En per toeval ontdekte ik dat het een ware lifesaver is voor mij als mens en als moeder.

Hoe
ik dit heb ontdekt? Ik ging in augustus 2019 voor het eerst na mijn tweede bevalling weer ondersteboven staan. Mijn jongste dochter Senne huilde het eerste half jaar de hele dag. Ik dacht dat ik gek werd. Maar dat gebeurde niet, want ik deed de handstand. Lijfelijk in balans werd ook mentaal in balans. En vorige week na dat telefoontje van het kinderdagverblijf werd dit weer bevestigd.

Nu denk je vast, wat heeft een handstad met mentale balans te maken? Dat zal ik je vertellen…

  • Ik kan alleen de handstand doen als ik mij daar volledig op focus. Ik geef mijn brein letterlijk even rust van de zorgen die ik heb
  • Ik doe de handstand gewoon thuis in de woonkamer en mijn oudste dochter Fien doet gezellig mee. Ik heb dus ook aandacht voor haar, we maken samen plezier en ik hoef het huis niet uit
  • Ik vind het super leuk om de handstand te doen. Ik word er blij en vrolijk van en daardoor blijft het ook gezellig thuis
  • En als bonus zorgt de handstand voor mijn dagelijkse dosis beweging die wij allemaal nodig hebben om ons lekker in ons vel te (blijven) voelen

Wil jij ook je hoofd- en handbalans (her)ontdekken als moeder? Geef je dan nu op voor de online proefles.