Lesopbouw

Handstandtraining biedt crossfitter veel voordelen. De handstand is een oefening die je tegenkomt in veel WODs. Denk aan handstand push ups, wall walk climbs en handstand walks. Handstandtraining helpt je beter te worden in deze oefeningen. Het helpt je te leren luisteren naar je lichaam door je sessie te autoreguleren, oftewel aan te passen aan je belastbaarheid. Het risico bij fanatieke sporters (hallo crossfitter!) is dat ze vaak te lang door blijven gaan, ook als het lichaam eigenlijk aangeeft dat ze beter kunnen stoppen. Bovendien leer je met aandacht te bewegen. Van ‘as many reps as possible’ naar ‘one repetition as beautiful as possible’. Wil je ook de andere voordelen weten? Klik dan hier.

Ik werk volgens de GMB methode. Deze bestaat uit drie stappen. Tijdens de eerste les doorlopen we alle stappen en vanaf les twee richten we ons met name op stap drie:

1. Waar sta je?
Om goed van start te kunnen gaan, is het belangrijk om te weten waar je op dit moment staat op het gebied van kracht, flexibiliteit en lichaamscontrole. Vaak weet je dit wel, maar toch is het goed om regelmatig je actuele uitgangspositie opnieuw te bepalen, zodat je weet waar je aan kunt werken. Vergelijk het met de crossfit total WOD of een benchmark WOD, zoals Cindy. Meten is weten.

2. Wat heb jij nodig om de handstand te leren?
Met andere woorden: welk onderdeel heeft de meeste aandacht nodig om de handstand te leren? Is dit kracht, flexibiliteit of lichaamscontrole? Dan gaan we daar onze aandacht op richten.

3. Aan de slag: je trainingssessie, de 5P’s!

 • Prep: dit is de warming up. Je bereidt je lichaam voor op je handstand, onder andere door het goed opwarmen van de polsen en schouders
 • Practice: het daadwerkelijk oefenen van de handstand. De focus ligt hierbij op de kwaliteit van de bewegingen, liever één goede beweging dan tien slechte. Van ‘as many reps as possible’ naar ‘one repetition as beautiful as possible’
 • Push: dit bestaat voor het grootste deel uit een circuittraining waarbij je hartslag omhooggaat en je uithoudingsvermogen wordt vergroot. Dit is te vergelijken met een WOD en oefeningen die je tegenkomt in een WOD zal je hier voorbijkomen
 • Play: hierbij gaat het om het spelen en verder ontdekken van de oefeningen. Have fun!
 • Ponder: mobiliteitsoefeningen (afwisselend polsen, schouders, heupen en hamstrings) en een korte reflectie van je sessie. Tijdens de reflectie sta je stil bij hoe de training is gegaan. Wat heb je geleerd? Wat ging goed? Wat vond je moeilijk/lastig? Wat is je focus voor de volgende trainingssessie?

   Handstandtraining crossfit

   • 1 op 1 training

   • Duur:
    30 min – 1 uur

   • Locatie: Online

   Nu € 29 – € 59