Over mij

Ik ben Linda Winkel en heb een lieve man Iwan en twee mooie jonge dochters, Fien (3 jaar) en Senne (1 jaar).

Ik ben vitaliteitstherapeut, handstandcoach en GMB trainer.

Balans is een rode draad in mijn leven. Of eerder disbalans. In mijn tienerjaren en als twintiger was ik op zoek naar wie ik was. Dat is ook niet zo gek, want als eeneiige tweeling word je de hele dag vergeleken. En aan het einde van de dag weet je zelf ook niet meer wie je bent.

De zoektocht naar balans werd een mentale en fysieke zoektocht.

Fysiek ging ik van volleybal naar fitness en spinning, gevolgd door crossfit en yoga. Geen van allen gaven mij wat ik nodig had, namelijk mijn eigen ritme en mijn eigen balans. Dit vond ik per toeval toen ik in 2016 zwanger was van mijn oudste dochter Fien. Zwanger zijn (lees hormonen) zorgde ervoor dat ik geen prikkels en grote groepen mensen kon verdragen en als gevolg daarvan mijn yoga-abonnement stopzette. Offline yoga ruilde ik in voor online yoga. Achteraf de beste keuze die ik heb kunnen maken, want ik herontdekte de handstand. Een oefening die ik als klein meisje al mooi vond, maar alleen kon uitvoeren tegen de muur. En ik besloot, 34 jaar en zwanger, alsnog de vrije handstand te leren, voor mij de ultieme balansoefening. En het lukte. Na ruim een jaar oefenen en het overwinnen van veel mentale uitdagingen. 

Ik voelde mij letterlijk en figuurlijk ondersteboven van mezelf.

Als moeder werd het oefenen van de handstand, spelen met de handstand, samen met mijn oudste dochter Fien. Het was toen vooral nog een fysieke manier om in balans te blijven. Dit veranderde in augustus 2019.

Ik was inmiddels voor de tweede keer moeder geworden. Na zes weken ‘bevallingsrust’ ging ik weer ondersteboven staan. Mijn jongste dochter Senne huilde het eerste half jaar de hele dag. Ik dacht dat ik gek werd. Toch niet, want ik deed de handstand. De handstand gaf mij rust. Lijfelijk in balans werd ook mentaal in balans.

Ik koos ervoor om andere moeders en vrouwen te helpen met het leren van de handstand. 

Waarom?

Zodat ook zij de mentale en fysieke balans terug kunnen vinden in hun leven.

Het herontdekken van balans is niet altijd makkelijk en lijkt soms zelfs onmogelijk en ik garandeer je dan ook niet dat je door het doen van de handstand nooit meer uit balans zult zijn. 

Ik beloof je wel dat je trots op jezelf zal zijn en dat je zal ervaren dat de handstand een positief effect heeft op je hoofd en je lijf. 

Mag ik je helpen en uitdagen? Vul dan nu het contactformulier in.